Zmiana lokalizacji oddziału Sosnowiec

2 maj 2019

Nowa siedziba Linde Material Handling Polska w Panattoni Park Sosnowiec V

Z początkiem stycznia 2019 roku oddział Sosnowiec firmy Linde Material Handling Polska przeprowadził się do nowego obiektu na terenie parku logistycznego Panattoni Park Sosnowiec V przy ul. Inwestycyjnej. Ukierunkowanie naszych działań na zwiększone potrzeby Klientów, a także intensywny rozwój rynku skłoniły nas do dostosowania zaplecza logistycznego na miarę nowych, dynamicznych wyzwań, stąd podjęliśmy decyzję o zmianie siedziby Oddziału Sosnowiec.

Górny Śląsk i Zagłębie to najbardziej zurbanizowany i uprzemysłowiony region Polski, dlatego przy wyborze nowej siedziby kierowaliśmy się dogodną lokalizacją, nie bez znaczenia było również dostosowanie budynku do naszych potrzeb. Z uwagi na te kryteria wybór padł na obiekt Panattoni Park Sosnowiec V, który stanowi wyjątkowo atrakcyjne miejsce ze względu na położenie bezpośrednio przy drodze ekspresowej S1 oraz w pobliżu autostrady A4, dzięki czemu nasza nowa siedziba jest doskonale skomunikowana z Aglomeracją Górnośląską oraz innymi miastami południowej Polski (np. Krakowem, Wrocławiem czy Rzeszowem). Nie bez znaczenia pozostaje również bliskość innych firm – w tym naszych Klientów – oraz stworzenie optymalnego środowiska pracy dla kilkudziesięciu pracowników. Na łącznej powierzchni 3 000 m2 znajdują się: nowoczesne biuro, magazyn części, warsztat z miejscem do przygotowania i renowacji wózków oraz magazyn wózków na wynajem krótkoterminowy.

Dzięki przeprowadzce będziemy w stanie sprostać oczekiwaniom naszych Klientów oraz zaoferować im jeszcze więcej rozwiązań i usług dostosowanych do ich potrzeb. Oddział w Sosnowcu jest jednym z trzech oddziałów Linde Material Handling Polska zlokalizowanych w regionie południowej Polski, a jego położenie oraz dobra komunikacja z oddziałem we Wrocławiu i filią w Rzeszowie pozwala nam na zapewnienie kompleksowej obsługi obecnych i potencjalnych Klientów m.in. w zakresie dostawy wózków w tak zwanej formule wynajmu krótkoterminowego. Muszę tutaj podkreślić, że każdy ze wspomnianych oddziałów dysponuje odpowiednio dużą flotą nowych, dobrze wyposażonych wózków, a dobra komunikacja pomiędzy oddziałami (autostrada A4) daje nam możliwość kompleksowych dostaw sprzętu do Klientów w całym regionie południe. Co istotne, dostawa wózków – jeżeli jest taka potrzeba – może nastąpić bardzo szybko z każdego z oddziałów. Ta kwestia jest szczególnie ważna dla naszych Klientów czy to w okresach, kiedy występuje zapotrzebowanie na wynajem sezonowy, czy też w przypadku nagłej potrzeby wynajmu wózków – mówi Sebastian Krawczyk, Dyrektor Handlowy na Polskę Południową w Linde Material Handling. Z drugiej strony oczywiście nie mniej istotną kwestią jest to, że nowa siedziba oddziału Sosnowiec oferuje również lepsze środowisko pracy dla naszych pracowników – dodaje.