Linde Innovation Days 2023

17 paź 2023

„Innowacje mamy zaszyte w naszym DNA” tymi słowami Rafał Flis, Dyrektor działu Intralogistyki Linde MH Polska rozpoczął dwudniowe wydarzenie Linde Innovation Days.

Na wydzielonej i zabezpieczonej powierzchni ok. 1700 m2 w Platformie Logistycznej w Mirkowie w dniach 26 i 27 września 2023 odbyły się pokazy trzech kluczowych obszarów działania działu intralogistyki Linde MH Polska :

• ROBOTYKA,
  • DIGITALIZACJA oraz
  • wózki VNA.

Ponad 240 zaproszonych gości mogło zobaczyć w realnej rzeczywistości powierzchni magazynowej niezwykle dynamiczny pokaz zastosowań naszych najnowszych rozwiązań i produktów.

W dziedzinie Robotyki zaprezentowano trzy modele wózków autonomicznych:

R-Matic, L-Matic oraz C-Matic.

Są to innowacyjne rozwiązania, które umożliwiają automatyzację procesów magazynowych i zwiększenie efektywności pracy.

W zakresie Digitalizacji prezentowane były m.in. produkty takie jak:

LSG, Reverse Assist Camera, Linde Put2Light oraz N20SA.

Systemy te umożliwiają ciągłe monitorowanie procesów magazynowych oraz optymalizację kompletacji i poprawę bezpieczeństwa pracy w przestrzeni magazynowej.

Wózki VNA to rozwiązanie, które pozwala na efektywne wykorzystanie przestrzeni magazynowej poprzez zwiększenie ilości regałów, dzięki ograniczeniu szerokości korytarzy do wąskich alei.

Zaprezentowane systemy ASA, NAVI, Linde Interface oraz ASC pozwalają na szybkie i bezpieczne przemieszczanie się wąskimi alejami.

W czasie spotkania odbył się także Panel Eksperta poświęcony omówieniu zagadnienia: Dotacje na Robotyzację dla przedsiębiorców.

Dodatkowo, Klienci mieli możliwość zwiedzenia Platformy logistycznej oraz sprawdzić swoje umiejętności operatora, w symulatorze wózka systemowego - model K.

Linde Innovation Days to ważne wydarzenie dla branży logistycznej, na którym prezentowane są najnowsze rozwiązania w dziedzinie robotyki, digitalizacji oraz wózków VNA. Wszystkie te technologie mają na celu zwiększenie efektywności i bezpieczeństwa prac magazynowych oraz optymalizację wykorzystania przestrzeni magazynowej.

Zespół Marketingu Linde Material Handling Polska

Linde Material Handling GmbH
Linde Material Handling GmbH, spółka należąca do Grupy KION, jest działającym globalnie producentem wózków widłowych i magazynowych oraz dostawcą rozwiązań i usług dla intralogistyki. Dzięki sieci sprzedaży i serwisu, która obejmuje ponad 100 krajów, firma jest reprezentowana we wszystkich głównych regionach na całym świecie.